PREVENTIVE

U ZDK raste broj oboljelih od akutnih respiratornih infekcija

Raduje da u Kantonalnoj bolnici Zenica nije bilo hospitaliziranih slučajeva teških akutnih respiratornih infekcija (SARI)

Ilustracija

Fena

23.10.2018

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica saopćio je danas da u Zeničko-dobojskom kantonu raste broj akutnih respiratornih infekcija ili sličnih oboljenja sličnih gripi, a po broju prijavljenih prednjače Visoko, Tešanj, Zenica i Zavidovići.

- Prema podacima prikupljenim u nadležnim zdravstvenim ustanovama, u 42. sedmici raste broj prijavljenih slučajeva akutnih respiratornih infekcija ili influenci sličnih oboljenja na području Zeničko-dobojskog kantona. Raduje da u Kantonalnoj bolnici Zenica nije bilo hospitaliziranih slučajeva teških akutnih respiratornih infekcija (SARI) - navodi se.

Kako se ističe u saopćenju za javnost, obradom podataka iz zdravstvenih ustanova općina koje su dostavile svoje izvještaje vidi se da je, od ukupnog broja oboljelih od akutnih respiratornih infekcija ili influenci sličnih oboljenja (929), najveći broj oboljelih s područja općina Visoko (308), Tešanj (266), Zenica (138) i Zavidovići (104).

- U 42. sedmici ove godine podatke nisu dostavili nadležni iz općina Kakanj, Doboj-Jug i Usora - ističe se.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.