SAZNAJEMO

SDP BiH, DF i Naša stranka formirali blok u ZDK, slijede razgovori s još četiri stranke!

Na današnjem sastanku razgovarali o principima kojih će se držati u formiranju bloka

Vijesti.ba

Piše: D. PAŠALIĆ

29.10.2018

Nakon današnjeg radno-konsultativnog sastanka, SDP BiH, DF i Naša stranka u pregovorima o formiranju vlasti u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) nastupat će zajedno kao blok, potvrdila je za "Avaz" Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke.

Novi sastanak

Kako saznaje naš portal, sredinom sedmice uslijedit će novi sastanak ove tri stranke sa SBB-om, Nezavisnim blokom, Strankom demokratske aktivnosti (A-SDA) i Strankom za BiH, a koje bi, također, trebale činiti ovaj blok.

Kada je riječ o današnjem sastanku, a prema riječima Renić, razgovarali su o principima kojih će se držati u formiranju bloka.

- Danas smo radili na usaglašavanju principa koji će biti potpisani i biti nam platforma za daljnje djelovanje u kantonu. Da li u vlasti ili kao opozicija, o tome je još rano govoriti. Ipak, o svemu tome ćemo detaljnije govoriti na zajedničkoj konferenciji za medije – pojašnjava Renić.

Kada se radi o platformi koja će biti prezentirana, ona sadrži brojne principe koji će doprinijeti razvoju Zeničko-dobojskog kantona i efikasnijem radu, a kojih će se ovaj blok pridržavati tokom svog rada.

O saznanjima našeg portala da će ove tri stranke sjesti sa SBB-om, NB-om, A-SDA i Strankom za BiH, Renić nije željela govoriti više detalja niti je demantirala ove navode, međutim, poručila je s kojim strankama ne žele sjesti.

Bez SDA

- Sve stranke koje budu prihvatile našu platformu su dobrodošle i rado ćemo s njima razgovarati. Međutim, jedno je jasno – sa SDA ne želimo sjedati, kao ni s HDZ-om – kazala je Renić.

Konferencija za novinare, na kojoj će biti poznato više detalja, zakazana je za srijedu u prostorijama zeničkog SDP-a BiH, sa početkom u 10 sati.

Isak: Pozvani smo na sastanak

Da će doći do razgovora, odnosno zajedničkog sastanka i eventualnih pregovora o proširenju bloka, potvrdio nam je Ramo Isak, predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA.

- Pozvani smo od SDP-a na sastanak u četvrtak i to je što mogu potvrditi u ovom momentu. Ko god nas pozove na sastanak, mi ćemo otići i razgovarati – kratko je prokomentirao Isak za "Avaz".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.