NOGOMET

Nevjerovatni uspjesi nove uprave FK Mladost

Prošlu sezonu smo završili kao četvrtoplasirani klub Lige kantona Sarajevo, a ujedno smo oformili i selekciju pjetlića i pionira koje se takmiče u omladinskim ligama, rekao je Muratović

Četiri stotine novih stolica na stadionu Mladosti

Piše: E. DŽAFIĆ

6.11.2018

Oformljen omladinski pogon, četiri stotine novih stolica, zamjena stolarije, renovirani mokri čvor, izmijenjene elektroinstalacije, samo su neki od projekata nove energične uprave Fudbalskog kluba Mladost Župča iz Breze. O njihovom trudu najbolje govori dosadašnji uspjeh.

Puno truda

Nova uprava FK Mladost Župča od maštarija je napravila realnost. Dokaz su da se sve može uz puno truda te su uradili značajne projekte kojima su uspjeli poboljšati rad kluba.

- Postali smo jedno transparentno udruženje gdje se tačno zna šta su čije obaveze i gdje svaka marka koja dođe u klub završi - kaže Namik Muratović, sekretar kluba i član uprave, koji je voljom i ljubavi prema klubu uz koji je odrastao svojim inicijativama pomogao napredak ovog tima.

Prije dolaska nove uprave 2016. godine Mladost je bila na listi Druge lige FBiH – grupa Centar.

- Nažalost, stanje je bilo takvo da smo došli u trenutku kada klub nije imao bodove na tabeli te nismo uspjeli izboriti opstanak, a uz malo sportske sreće nije ni to bilo nedokučivo. Prošlu sezonu smo završili kao četvrtoplasirani klub Lige kantona Sarajevo, a ujedno smo oformili i selekciju pjetlića i pionira koje se takmiče u omladinskim ligama - rekao je Muratović.

Prvoplasirana ekipa

Sada Mladost broji samo pobjede. Trenutno su jesenji prvaci Lige kantona Sarajevo te nisu nijednom poraženi.

- Pripreme i nastupi idu bolje od očekivanog, ostvarujemo zapažene rezultate te smo zadovoljni zalaganjem i radom svih u klubu, počevši od igrača, trenera i nas samih koji vodimo ovo sve - rekao je Damir Dinar, trenutni predsjednik upravnog odbora kluba.


Momci iz Župče su trenutno prvoplasirana ekipa Lige kantona Sarajevo

Klub i dalje nema dovoljno sredstava, ali, kako kaže Dinar, stalno nalaze načine kako prikupiti potrebna sredstva.

- Moram pohvaliti igrače i njihovo zalaganje, posebno u proteklom periodu gdje svi dišemo kao jedna velika porodica - smatra Dinar i dodaje da igrači zarađuju samo minimum, ali da ipak daju sve od sebe.

Podrška načelnika Zaimovića 

Iako su uradili nevjerovatne pomake i ostvarili zapažene rezultate, oni neće na tome stati.

- U planovima imamo razne projekte, koji se prvenstveno tiču rada na infrastrukturi stadiona. Pripremamo izradu projekta osvjetljenja stadiona kako bismo u budućnosti mogli igrati i noćne utakmice, a u planu je i izrada potpornog zida da bi se izvršilo zatvaranje terena i njegovo očuvanje. Naravno, jedan od važnijih projekata je rješavanje zalijevanja terena za vrijeme ljetnih vrućina. Za sve protekle projekte posebno bih želio istaknuti načelnika općine Breza Muniba Zaimovića i direktora RMU Breza Ćamila Zaimovića, koji su prepoznali naš rad i zalaganje te nam pružaju nevjerovatnu podršku - kaže Muratović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.