USPJESI Brezanka od hobija napravila porodični biznis

Nurdina Ćosić svojim cvjetnim čarolijama uljepšava vjenčanja

E. DŽAFIĆ
09.11.2018 09:42

Ćosić: Trudi se da svaki rad bude ljepši i inovativniji od prethodnog

Nurdina Ćosić iz Breze, majka troje djece, iz želje za novim i jedinstvenim od hobija je napravila vlastiti mali biznis. Ćosić izrađuje dekoracije od cvijeća za svadbe, a svojim idejama i kreativnošću uljepšava mladencima najljepši dan.  

Kupovala materijal

Prije godinu na internetu je slučajno vidjela fotografije cvjetnih zidova i dekoracija za vjenčanja pa je i sama pokušala da ih izradi.

- Kada sam uradila par cvjetova, počela sam objavljivati fotografije na svom Facebook profilu te su ubrzo potom počele stizati i prve narudžbe. Od prodaje malih aranžmana kupovala sam materijal za nove narudžbe. Samo su se nizali novi upiti i narudžbe i tako se posao počeo širiti - dodaje Ćosić.

U izradi ukrasnih detalja za vjenčanja Nurdina se vodi kvalitetom i trudi se da svaki novi izrađeni detalj bude ljepši i inovativniji od prethodnog, jer joj je cilj da klijent bude zadovoljan.

– U početku je to zaista bio moj hobi, ali za nepunu godinu prerastao je u mali porodični biznis u koji su uključeni svi članovi porodice, koji imaju svoja zaduženja. Sin Ismet crta cvjetove i grubo reže, kćerka Nejra fino obrađuje sa mojim mužem, dok ja sve to na kraju sklapam - ističe ona i dodaje da nije bilo ogromne podrške porodice, ne bi imala ovako veliki uspjeh.

U raznolikoj ponudi onoga što Nurdina izrađuje ističu se zidovi od papirnog i svilenog cvijeća raznih veličina, potom cvjetni panoi dobrodošlice, rasporedi sjedenja, razne dekoracije stolova i stola za svadbenu tortu te uskoro planira raditi cjelokupnu organizaciju vjenčanja, što je njen glavni cilj u budućnosti.

 Razrađuje plan

- Imam već svoje cvjećare, djevojku koja pravi torte te polako razrađujem plan šta je sve još potrebno da bih ostvarila svoje buduće ciljeve - kaže Ćosić.

 Muzička radionica 

Ćosić je s mužem prije četiri godine osnovala i muzičku radionicu "Neki novi klinci", koju je sada, zbog obima posla koji ima, prepustila svom sinu.

– S ponosom mogu reći da je kroz našu muzičku radionicu prošlo više od 400 djece i da trenutno imamo oko 40 stalnih članova. Otkako moj sin Ismet vodi radionicu, koji je uveo i sate violine, za nju vlada veliko interesiranje - kaže ona.

NA VRH