MAGLAJ

Na četiri javna parkinga postavljeni automati

Cilj je da se uvede više reda u oblast parkiranja u gradu, kazao je Bradarić

Dnevna parking-karta od pet KM važi 24 sata na svim javnim parkinzima

N. BRADARIĆ

20.11.2018


Na četiri javna parkinga kojima upravlja Komunalnoj javno društvo (KJD) Maglaj uveden je novi sistem naplate putem parking-aparata.

Istaknuti kartu

Parking-aparati postavljeni su na javne parkinge kod zgrade Općine Maglaj, u Viteškoj ulici ispred stambeno-poslovnog objekta, u Tržnom centru u Aleji ljiljana te uz poslovne prostore na zapadnoj strani Tržnog centra.

- Cilj uvođenja ovih aparata je da se uvede više reda u oblast parkiranja u samom gradu. Uređenim parkinzima mnogo će se postići i u pogledu komunalnog reda - rekao je Mehmed Bradarić, direktor KJD Maglaj.

Aparati primaju kovanice od pola, jedne, dvije i pet KM, a dnevna parking-karta od pet KM važi 24 sata na svim javnim parkinzima. Parking-karta je dokaz o uredno plaćenoj naknadi za parkiranje te je, u skladu s članom 17. Odluke o javnim parkinzima, korisnik u obavezi da istakne parking-kartu s unutrašnje strane vjetrobranskog stakla.

U slučaju nepoštivanja ove odluke, ovlaštena osoba KJD Maglaj izdat će pismeno upozorenje o obavezi isticanja parking-karte na vozilu u propisanom roku od 10 minuta.

Blokada točkova

- Ukoliko korisnik javnog parkinga ne postupi u skladu s upozorenjem, ovlaštena osoba blokirat će točkove na vozilu. Utvrđena je i cijena deblokade točkova na vozilu, i to 20 KM za putnička i 30 KM za kamione, autobuse i priključna vozila -  najavili su iz ovog preduzeća.

Videonadzor i upute

Na javnim parkinzima na kojima se vrši naplata putem parking-aparata, postavljen je i videonadzor. Na javnim parkinzima uskoro će se postaviti i uputstvo o korištenju parking-aparata, a do tada korisnici sve informacije mogu dobiti od ovlaštene osobe koja vrši kontrolu naplate.


Bradarić: Komunalni red

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.