MAGLAJ

Uz specijalitete novošeherskog kraja Stipo Jozinović proslavio rođendan

Željele smo vidjeti kako žive korisnici Doma i družiti se, a nismo došle praznih ruku, počastili smo ih maslenicom od pšeničnog brašna i hurmašicama, kaže Meškić

Članice Udruženja i stanari Doma obostrano uživali u posjeti

N. BRADARIĆ

22.11.2018

Korisnike Staračkog doma u Maglaju ovih dana posjetile su članice Udruženja „Cicmanka“ iz Novog Šehera.

Stare prijateljice

Uz tradicionalne specijalitete novošeherskog kraja korisnici Doma i njihove gošće proveli su ugodno vrijeme, a nenadano je u velikom društvu Stipo Jozinović proslavio svoj 83. rođendan.

- Prijatno sam iznenađen. Ostao sam sam, ovdje lijepo provodim dane, malo se šalim s ostalim korisnicima Doma. Doći će vrijeme kad će biti puno staračkih domova, jer omladina ode – kazao nam je Jozinović.

Kada Meškić, predsjednica Udruženja „Cicmanka“, rekla nam je da su žene željele da vide kako žive korisnici Doma i družiti se s njima.

- Nismo došle praznih ruku. Počastili smo ih maslenicom od pšeničnog brašna, hurmašicama i ostalim specijalitetima našeg kraja - rekla nam je Meškić.

Posjeta je bila prilika i za susret starih prijateljica. Rada Vukadin, korisnica Doma, i Hasna Tutan, članica Udruženja, poznaju se već 18 godina.

- Posjeta nam puno znači, vidite da ima i suza. Hvala što su došle da se druže sa nama - rekla nam je Rada.

Hasna dodaje da će ubrzo doći u novu posjetu jer tu imaju iskrene prijatelje.

Starački dom je spas za ljude treće životne dobi, saglasni su korisnici Doma i pohvalili napore svih zaposlenih da im boravak u ovoj ustanovi učine što ugodnijim. U Domu je trenutno 15 korisnika i taj broj stalno varira.

- Lijepo provodim dane u Staračkom domu, šetam po Maglaju, pletem, dođu mi djeca često, izađem i s njima. Neko se brine o meni po cijeli dan - rekla nam je korisnica Mara Vilić.

Tri mjeseca

Avdo Salkić u domu je već tri mjeseca.

- Nakon ženine smrti boravim ovdje. Ovdje mi je lijepo i blago onome ko može sebi priuštiti da dođe u dom i da ne samuje kod kuće kad već ostane bez bračnog druga - dodao je Salkić.

Brojni gosti

Korisnici Staračkog doma raduju se svakoj posjeti. Nešto ranije su ih posjetili učenici Gimnazije „Edhem Mulabdić“ i razveselili pjesmom, učenice frizerske struke Mješovite srednje škole besplatno su ih frizirale i šišale, a obradovali su se i posjeti članica Aktiva žena Medžlisa IZ Maglaj.



Salkić i Jozinović: Prijatno iznenađenje

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.