ZENICA

Najbolja predstava ''Zmajevo putovanje oko svijeta''

Učestvovali mališani iz dva zenička vrtića, kao i 11 osnovnih škola iz Kaknja, Zavidovića i Zenice, te po jedna srednja škola iz Vareša i Breze

Mališani na sceni zeničkog pozorišta. D. Jurišić

Piše: D. Jurišić

2.12.2018

U okviru četvrtog po redu Internacionalnog festivala edukativnog teatra (IFET), u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održana je 10. smotra dramskog stvaralaštva vrtića i škola Zeničko-dobojskog kantona koji je ove godine takmičarskog karaktera. 

Žiri je bio u glumačkom sastavu Anđela Ilić-Škiljo, Ermina Nišić-Kurevija i Adna Hasanić. 

Rukovodilac Dječije, omladinske i lutkarske scene Miroljub Mijatović je rekao da u pozorištu za djecu, osim predstava kojima je na prvom mjestu estetski odgoj, postoje i predstave gdje je na prvom mjestu to da se mališani nečemu pouče.

- Cilj je da im pomognemo da odrastaju i lakše se socijaliziraju da bi se najbezbolnije uklopili u društvo koje smo im mi, odrasli, napravili te da ga pokušaju mijenjati po svojim željama – rekao je Mijatović.

Na smotri su učestvovali mališani iz dva zenička vrtića, kao i 11 osnovnih škola iz Kaknja, Zavidovića i Zenice, te po jedna srednja škola iz Vareša i Breze.

Stručni žiri je kao najbolju predstavu proglasio „Zmajevo putovanje oko svijeta“ Prve osnovne škole ''Montessori'' iz Zenice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.