ZENICA Brojni posjetioci oduševljeni sadržajima prvog zimskog sajma

„Studengrad“ za osam dana posjetilo 10.000 ljudi

Ukrašene adventske kućice, klizalište, novogodišnja rasvjeta, samo su neki od sadržaja prazničnog sajma koji prvi put organizira RTV Zenica. Dolaze i gosti iz drugih bh. gradova.

L. REBIHIĆ
18.12.2018 19:31

Zenički sajam “Studengrad“ nudi različite sadržaje za sve uzraste (Foto: B. Mahmić)

Zenički zimski sajam “Studengrad“ nudi različite sadržaje za sve uzraste te iznova oduševljava građane Zenice, ali i goste grada. 

Riječi hvale

Ukrašene adventske kućice, klizalište, novogodišnja rasvjeta, samo su neki od sadržaja prazničnog sajam koji prvi put organizira RTV Zenica, uz pokroviteljstvo gradonačelnika Fuada Kasumovića, Gradske uprave i partnerskih javnih preduzeća.

Riječi hvale dolaze sa svih strana, kako od Zeničana tako i od zakupaca desetak bijelih kućica, koji su izuzetno zadovoljni organizacijom i brojem posjetilaca. U ponudi su i kuhano vino, čaj, ali i ostale poslastice karakteristične za hladne zimske dane.

Lejla Delić s mužem Admirom u okviru „Studengrada“ nudi med i pčelinje proizvode.

- Ovo je zaista promjena koja je trebala našem gradu, s obzirom na to da do sada nije bilo ovakvih projekata. Uprkos hladnoći i minusima, zadovoljni smo prometom – kaže Delić.

Među posjetiocima smo zatekli Josipa Vugleca, koji, uprkos obavezama, izdvoji vrijeme za posjetu prazničnom sajmu.

- U odnosu na prošle godine ovo je mnogo bolje i izvanredno je. Planiram posjećivati „Studengrad“ do samog zatvaranja, jer je svaki dan pripremljeno mnoštvo sadržaja - ističe Vuglec.

Premašili očekivanja

Prema riječima Nandina Škrbića, direktora RTV Zenica, do sada je posjeta „Studengradu“ više nego odlična.

- Do sada je kroz „Studengrad“ prošlo 10.000 ljudi, kako iz Zenice tako i iz drugih gradova, čime su naša očekivanja još u startu premašena. Mi ćemo se potruditi da i u narednim danima organiziramo prigodne i interesantne sadržaje – kaže Škrbić.

NA VRH