INVESTICIJE

Vozila zeničke Hitne pomoći brže će izlaziti na teren

Vrijednost radova prve faze iznosi 414.466 maraka, a finansiraju ih Grad i Dom zdravlja

Počela izgradnja alternativne saobraćajnice

D. PAŠALIĆ

19.12.2018

U Zenici je počela izgradnji alternativne saobraćajnice između zgrade Službe hitne medicinske pomoći i Masarykove ulice, a koji se izvode u okviru projekta vanjskog uređenja ispred Doma zdravlja Zenica.

Druga faza

Kako je pojašnjeno iz Gradske uprave, u prvoj fazi radova saobraćajnica će se koristiti kao alternativni put za brži izlazak vozila Hitne pomoći za vrijeme rekonstrukcije platoa ispred objekta Doma zdravlja Zenica i spoja s Bulevarom.

- U drugoj fazi spoj platoa i Masarykove ulice ostat će trajan s odgovarajućom barijerom, a bit će dozvoljen prolazak samo vozilima Hitne pomoći i stanarima – kažu iz Gradske uprave.

Vrijednost ugovorenih radova prve faze iznosi 414.466 maraka, a radove izvodi firma "Špic Beton" d.o.o. Zenica.

Prvom fazom obuhvaćeno je vanjsko uređena dijela ispred Doma zdravlja Zenica i izgradnja spoja sa Masarykovom ulicom.

Novo rješenje

- U ovoj fazi doći će i do potpuno novog saobraćajnog rješenja cjelokupnog platoa, uz izmjenu i postavljanje novih instalacija oborinske kanalizacije – najavili su iz Gradske uprave.

Radove prve faze finansiraju Grad Zenica i Dom zdravlja Zenica, a ovaj projekt dugo je bio u formi ideje, prvenstveno kako bi se ubrzao dolazak Hitne pomoći do pacijenata, zbog čega su sugrađani pozdravili ovaj projekt.

Višegodišnji problem

Osim što će ovaj projekt doprinijeti ljepšem izgledu platoa ispred Doma zdravlja i olakšati izlazak vozila Hitne pomoći, bit će riješen i dugogodišnji problem ove ustanove.

- U sklopu ovog projekta Dom zdravlja riješit će dugogodišnji problem oborinske i fekalne kanalizacije, kao i plavljenje prostorija u kojima se nalaze labaratoriji – ističu iz Gradske uprave.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.