ZENICA Obavještenje za roditelje

Danas počinje evidentiranje djece za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja

Upis će se vršiti od 24. do 31. decembra

L. REBIHIĆ
24.12.2018 13:07

Zenica: Upis djece u predškolski odgoj i obrazovanje

Foto: Arhiv

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona obavještava roditelje/staratelje djece koja će do 1. marta 2019. godine navršiti pet godina i šest mjeseci života i koja u školskoj 2018./2019. godini nisu pohađala neku od predškolskih ustanova, da su dužni prijaviti dijete za Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u školu koju će dijete pohađati, kod pedagoga škole ili osobe koju je ovlastio direktor škole

Besplatni ljekarski pregledi

Evidencija djece će se vršiti u periodu od 24. do 31. decembra u školi koju će djeca pohađati, a za evidentiranje nije potrebno prisustvo djeteta niti prilaganje bilo kakve dokumentacije.

Tokom januara 2019. godine obavit će se besplatni ljekarski pregledi djece – polaznika Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, a roditelji trebaju insistirati na adekvatnom ljekarskom uvjerenju za upis u predškolsku ustanovu.

O upisu djece u Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja sa svom potrebnom dokumentacijom, kao i vremenu realizacije Programa roditelji će biti obaviješteni putem sredstava javnog informiranja i putem obavještenja na školi u kojoj su djeca evidentirana.

NA VRH