ZIMSKA ČAROLIJA

Najviša jelka u BiH nalazi se u Maglaju

U planu je da se narednih godina grad ukrašava sve više, a praznična ponuda bit će obogaćene novim sadržajima kakve možemo vidjeti u velikim evropskim centrima

Najviše svjetlosnih, dekorativnih elemenata postavljeno je duž Aleje ljiljana

Piše: N. BRADARIĆ

27.12.2018

Maglaj spremno dočekuje praznične dane, a može se pohvaliti, kako tvrde, najvišom jelkom u Bosni i Hercegovini. Jelka visoka deset metara nalazi se u centru grada i ukrašena je sa 700 kugli. S kićenjem grada počelo se uoči Božića, a sve dekoracije zadržat će se do sredine januara.  

Brojne fotografije

Najviše svjetlosnih, dekorativnih elemenata postavljeno je duž Aleje ljiljana, tu su dvije jelke Snješko Bijelić te kutak za djecu, kojima su se, sudeći prema brojnim fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, posebno obradovali najmlađi sugrađani.

Posebno u noćnim satima, kada se popale svi svjetlosni ukrasi, grad odiše prazničnom atmosferom, a mnogi tvrde da prema izgledu Maglaj ne zaostaje za velikim evropskim metropolama.

Maglajska jelka je visoka 10 metara

Dženana Hadžiedhemović, uposlenica općinske administracije i član neformalne grupe koja je zaslužna za praznični izgled grada, ispričala nam je da je načelnik Mirsad Mahmutagić podržao njihov projekt, a realizaciju su potpomogli Općina i donatori.

- Nabavka nakita vršena je direktno preko dobavljača i zahvaljujemo lokalnim vlastima što su podržali našu ideju. Ekipa koju su činili Mirza Bradarić, Saša Stanić, Senad Šehić, Arnela Tumbić i ja našli smo donatore za dvije jelke te Snješka Bijelića. Najmlađi uživaju u kutku koji smo osmislili za njih s jelenima i saonicama - ispričala nam je Dženana.

Svjetlosni efekti

Odluka je bila da se najviše okiti Aleja ljiljana, koja je šetališe, a zbog samih platana olakšano je postavljanje svih svjetlosnih efekata. Duž aleje nalaze se brojni kafići s dodatno uređenim baštama i prostorima pa cijeli dio grada izgleda još glamuroznije. U planu je da se svih narednih godina grad ukrašava sve više, a praznična ponuda obogatit će se novim sadržajima kakve možemo vidjeti u velikim evropskim centrima.

Većina dočekuje Novu godinu u kućnoj atmosferi 

Kada je u pitanju doček Nove 2019. godine, najveći broj onih koji slave prijelaz iz stare u novu godinu dočekat će u svojim domovima s prijateljima i rodbinom uz televizijski program. Oni mlađi odlučili su se za kafiće i diskoteke, a, kako smo saznali, većina kapaciteta u hotelu je rasprodata, gdje će tradicionalno uz Maglajlije Novu godinu dočekati i građani iz okolnih gradova.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.