BREZA Mališani se družili sa Djedom Mrazom, dobili vrijedne nagrade na tomboli

U organizaciji Omladinskog centra "Desnek" organizirana Zimska čarolija

Pomogli u skupljanju novca za paketiće

E.Dž.
30.12.2018 21:34

Prikupljen novac za 100 paketića

Foto: E.Dž.

Mališani iz Breze su se družili sa Djedom Mrazom, dobili vrijedne nagrade na tomboli a sve iz jednog zajedničkog i lijepog cilja: skupiti novac za paketiće. Zimske čarolije su organizirane od strane Omladinskog centra "Desnek", a vrijedni volonteri su se potrudili sve pripremiti kako bi za Novu godinu obradovali članove centra i socijalno ugroženu djecu sa paketićima.

- Prvenstveni cilj je bio obradovati mališane, ali i potaknuti društvenu zajednicu da učestvuje u organizaciji događaja, da se djeca i odrasli zabave. Priprema je trajala skoro godinu dana, ali smo uložili mnogo truda, materijala, te se priključilo mnogo građana koji su nam pomogli u organizaciji, te donaciji kolačića ili novca. - rekla je jedna od volontera centra Senida Hasečić.

Volonteri su uspjeli prikupiti novac za 100 paketića, a mališanima iz socijalno ugrožene populacije će biti dodijeljeno 60 njih.

- Ovo činimo kako bi potaknuli buduće generacije da se brinu jedni za druge, i da oni vide kako se neko brine za njih - ističe Hasečić.

Novac za paketiće je prikupljen od prodaje čaja, kafe, kolačića, slika sa Djedom Mrazom, te karti za tombolu.

NA VRH