PROBLEMI

Mještani Tetova kod Zenice ogorčeni: U ratu smo bolje dočekivali Novu godinu

Usljed radova na rekonstrukciji škole u ovom zeničkom naselju, došlo je do oštećenja kabla, zbog čega su mještani, koji koriste njihovu uslugu, ostali bez kablovske televizije

Ogorčeni mještani. B. Mahmić

D. PAŠALIĆ

31.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Stotinjak mještana Tetova Novu godinu večeras će, kako kažu, dočekati gore nego što je to bio slučaj u ratu. Naime, usljed radova na rekonstrukciji škole u ovom zeničkom naselju, došlo je do oštećenja kabla, zbog čega su mještani, koji koriste njihovu uslugu, ostali bez kablovske televizije.

Ekipa “Dnevnog avaza” posjetila je danas ovo naselje, koje se proteklih dana ionako suočava s problemima u saobraćaju zbog izmijenjenog režima saobraćaja usljed rekonstrukcije tunela Vranduk. Svakodnevno su izloženi i zagađenom zraku, jer žive odmah uz postrojenja kompanije “ArcelorMIttal” Zenica, a nestanak kablovske televizije kap je koja je, kažu mještani, prelila čašu.

Zbog svega navedenog će, priča nam Hanumica Imamović u ime ogorčenih mještana, Novu godinu dočekati u tišini.

- Vraćeni smo u 15. stoljeće. U ratu smo bolje slavili Novu godinu. Niko nema da nam danas dođe to popraviti jer je nedjelja i praznik večeras - tvrdi ona.

Posebno su ogorčeni što je ovakva situacija već dva dana, a jutros su nakratko ostali i bez vode.

- Mislim da ovo nigdje nema u svijetu. Podizvođač radova na rekonstrukciji škole iz dana u dan nam pravi oštećenja, pa tako ostajemo bez vode. Sreća, vodu su tokom dana popravili, međutim, kablovsku nisu - ističe ona.

Zbog ove nesvakidašnje situacije, novogodišnja noć proći će im, dodaje Hanumica, kao da im je neko umro.

- Televizija nam ne radi, tako da ćemo novogodišnju noć provesti kao da je neko umro. Sramota da se ovo dešava u 21. stoljeću - kaže Imamović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.