ZENICA

Kasumović: Zahtijevat ću da se urade podvožnjaci za pješake!

Zeničani ogorčeni na nadležne

Kasumović: Spriječiti nove tragedije. Avaz

Piše: D. PAŠALIĆ

7.1.2019

Nakon stravične nesreće koja se dogodila na putu M-17 u Radakovu kod Zenice, brojni Zeničani ogorčeni su na nadležni što se ništa ne poduzima na rješavanju ovog gorućeg problema. 

Kritika nadležnim

Naime, ova dionica kritična je jer mještani Lukovog polja, Klopča i ostalih okolnih mjesta svakodnevno koriste put M-17 da prealaze iz jednog mjesta u drugo, zbog čega često dolazi do tragedija.

Zbog posljednje nesreće, koja se dogodila u novogodišnjoj noći, kada su smrtno stradali supružnici Hrustić, građani su na društvenim mrežama oštro kritizirali nadležne zahtijevajući od njih da podhitno učine nešto po ovom pitanju.


Kako je izjavio Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, za “Avaz”, on će učiniti sve da se zaštite građani i pješaci, iako se radi o putu koji je u nadležnosti “Cesta FBiH”, te obećao da će to biti realizirano već u ovoj godini.

- Sve je izvodljivo da građani budu sigurni i da se ovakve nesreće ne događaju. „Ceste FBiH“ imaju ogromne količine novca i mogu uraditi dvije varijante i to da naprave podvožnjak za pješake ili da se naprave pasarele – kaže Kasumović.

Spriječiti tragedije

Ipak, smatra da je bolja opcija da se naprave podvožnjaci i da se tako konačno spriječe dalje tragedije.

- Ucijenio sam Ceste FBiH da to urade u Nemili, a isto ću zahtijevati i na ovoj dionici – obećao je Kasumović.

Dva projekta na M-17

Osim podvožnjaka na M-17 u Radakovu, Kasumović je najavio i dva projekta u Pečuju i na skretanju za Mošćanicu, sve kako bi se spriječile tragedije.

- Na putu M-17 ćemo praviti kružni tok u Pečuju kao i na skretanju za Mošćanicu, na ulazu u Zenicu. Na taj način ćemo usporiti saobraćaj i spriječiti smrtne ishode – poručio je Kasumović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.