ZENICA Sastanak o formiranju vlasti

Karahasanović o novonastaloj situaciji u ZDK: Vidjet ćemo u kojem ćemo smjeru dalje djelovati

SBB neće biti u ministarskom sazivu niti bilo kakvim direktorskim pozicijama i ova stranka ostaje u opoziciji

D. Pa.
18.01.2019 13:23

Karahasanović: Zastupnik Stranke za BIH u Skupštini ZDK

Foto: D. Pa.

U Zenici je nastavljen sastanak predstavnika svih političkih stranaka koje čine Građanski blok, a kako je "Avazov" portal već pisao, Centrala SBB-a dala je nalog dr. Erminu Čehiću da upozna svoje kolege s odlukom da SBB neće biti dio niti jedne vladajuće većine u ZDK.  

To znači da SBB neće biti u ministarskom sazivu niti bilo kakvim direktorskim pozicijama i da ova stranka ostaje u opoziciji, a da Građanski blok trenutno ima 18 zastupnika koji čine ovu većinu.

Povodom novonastale situacije kontaktirali smo Samira Karahasanovića, zastupnika Stranke za BIH (SBiH) u Skupštini ZDK, koji, inače, ne prisustvuje današnjem sastanku.

- Sada je to novonastala situacija, a mi ćemo kroz organe stranke vidjeti u kojem smjeru ćemo dalje djelovati i šta će biti stav stranke, odnosno hoće li doći do prekompozicije sa desnim blokom ili nešto drugo - govori Karahasanović.  

Podsjetimo, Građanski blok i većinu u ZDK, prema najnonovijim konstatacijama, čine SDP, Demokratska fronta, Naša stranka, Nezavisni blok, Stranka demokratske aktivnosti i samostalni zastupnik Omer Škaljo.

NA VRH