ZENICA Nakon ponovljenog prikupljanja potpisa

Slabi podrška Građanskom bloku: Još tri zastupnika nisu podržala mandatara Vlade ZDK

Potpisi izostali od Amre Jupić i Rame Isaka iz A-SDA, te Omera Škalje, samostalnog zastupnika

D. Pa.

Mehmed Bradarić

Foto: Arhiv


Nakon što je jutros propao sastanak Građanskog bloka u Zenici, na kojem je ustanovljeno da nemaju više većinu, jer je u petak prvo SBB napustio pregovore u vezi s formiranjem većine, a potom i Stranka za BiH tokom vikenda, odlučeno je da se krene u ponovno prikupljanje potpisa podrške Mehmedu Bradariću, kandidatu Građanskog bloka iz SDP-a za mandatara Vlade. 

Podsjetimo, Bradarić je prvobitno imao 21 potpis zastupnika iz sedam stranaka i jednog samostalnog zastupnika Omera Škalje, koji su bili okupljeni oko većine i Građanskog bloka.

Međutim, u novom krugu, osim izostanka potpisa iz SBB-a i Stranke za BiH, potpisi podrške, kako saznajemo, nisu stigli ni od Amre Jupić i Rame Isaka, zastupnika A-SDA u Skupštini ZDK, niti od samostalnog zastupnika Škalje.

Činjenica, Isak je po završetku sastanka Građanskog bloka najavio da A-SDA neće dati podršku mandataru Bradariću ako to ne učini i Samir Karahasanović, zastupnik Stranke za BiH u Skupštini ZDK.

Praktično gledano, Građanski blok slabi iz minute u minutu te ga sada čini svega 14 zastupnika iz SDP-a, Nezavisnog bloka, Demokratske fronte i Naše stranke.

NA VRH

Podijeli članak na