REAGIRANJA

Eldin Vrače: Prolazak na tenderu nema veze sa političkim koaliranjem, bili smo najpovoljniji

Tvrdi da je u priču sa SDA ušao zato što je SDP zavlačio sve stranke u Bh. bloku

Eldin Vrače. Arhiv

D. PAŠALIĆ

25.1.2019

Nakon informacije da iza današnjeg potpisivanja sporazuma Asima Sarajlića (SDA) i Eldina Vrače (Snaga centra) o saradnji i zajedničkom djelovanjem u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, stoji čak šest miliona maraka, odnosno prolazak Eldinove firme “AE sigurnost” na tenderu “Elektroprivrede BiH” kontaktirali smo Vračea koji je demantirao ove navode.

On tvrdi da iza prolaska na tenderu stoji samo jedna stvar - da su bili najpovoljniji ponuđač.

- Bili smo najpovoljniji ponuđač i samo je to razlog prolaska na tenderu. To nema veze sa političkim koaliranjem. Bila je e-aukcija, gdje smo mi bili najpovoljniji i tu nema nikakve politike - rekao je Vrače.

Dodaje da su otvorili još tri poslovne jedinice, zaposlili još ljudi u firmu i da nekome smeta što se firma razvija, zbog čega su prolazak na tenderu odlučili ispolitizirati.

Na upit otkud najednom koaliranje sa SDA, Vrače je kratko prokomentirao.

- Ušao sam u priču sa SDA zato što je SDP zavlačio sve stranke u Bh. bloku, a sve vrijeme potajno dogovarao koaliciju sa SDA - rekao je Vrače.

Vrače se sa svojom zaštitarskom agencijom “AE Sigurnost” prijavio na tender kojeg je raspisalo JP “Elektroprivreda BiH”.

Na javnom tenderu je prošla upravo Vračeova firma “AE Sigurnost”, a koja će za fizičko osiguranje “Elektroprivrede BiH”, ali i pratnju novca, u naredne tri godine dobiti 6.676.859 KM, bez PDV-a.

Inače, na tender se kao konzorcij prijavilo još sedam firmi iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, Goražda i Bugojna, ali je firma Vračea bila najpovoljniji ponuđač.

U vezi sa cijelim slučajem pokušali smo kontaktirati potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, ali se on nije javljao na naše pozive.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.