NEZADOVOLJSTVO

Organizirani mirni protesti: Zenički taksisti u borbi protiv rada nacrno

Ukazali na dugogodišnji problem nelegalnog taksiranja

D.PAŠALIĆ

1.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

FOTO: B. Mahmić

Udruženje "Zenica taksi", nakon, kako kažu, neuspješnih upozorenja, prijava i apela nadležnim inspekcijskim organima, Upravi policije MUP-a ZDK, organiziralo je danas mirni protest u kojem su zatražili smjenu direktorice Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Prema riječima Sabahudina Bajramovića, predsjednika Udruženja “Zenica taksi”, povod za okupljanje je sve masovniji nelegalan rad.

- U Zenici već dugi niz godina imamo problem koji se rješava stihijski. Želimo da inspekcija radi svoj posao, imaju zakone, i mi smo vrlo nezadovoljni njihovim radom. Tražimo da se direktorica Kantonalne inspekcije posveti svom poslu - rekao je Bajramović.

Čak 200 nelegalnih taksista egzistira na području Zenice, tvrdi Bajramović, a smatra da neradom inspekcije ovaj broj raste. 


S druge strane, u Zenici su registrirana 174 taksista, a ako ova okupljanja, u kojima se traži smjena direktorica Kantonalne inspekcije, zenički taksisti najavili su generalni štrajk u martu.

Nakon okupljanja na Autobuskoj stanici u Zenici, taksisti su se uputili ispred sjedišta Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.