PRIZNANJA

Hadžialić predaje na najbolje rangiranom Univerzitetu u Poljskoj

Pozvan da na Univerzitetu “Nikola Kopernik” u Torunu predaje na temu “Društveni mediji”

Piše: D. PAŠALIĆ

7.2.2019

Istaknuti prof. Sabahudin Hadžialić (Doc.dr.sci & Dr. Honoris Causa, op.a.), inače profesor na Fakultetu za medije i komunikacije Internacionalnog Univerziteta Travnik, pozvan je da kao gostujući profesor na Univerzitetu “Nikola Kopernik” u Torunu predaje na temu “Društveni mediji”. 

Ovaj uspješni profesor, književnik, autor brojnih knjiga, bit će rame uz rame sa svjetskim predavačima iz oblasti medija, a ovo predavanje nije njegovo prvo na ovom Univerzitetu.  

Kako je izjavio za "Avaz", predavanje je uslijedilo na poziv dr.hab Dorota Siemieniecka, profesorice na ovom Univerzitetu, dekana Fakulteta za obrazovanje UMK, dr hab. Piotr Petrykowski i rektora Univerziteta prof. dr hab. Andrzej Tretyn.

- Na istom Univerzitetu sam i 2016. godine održao gostujuće predavanje na temu “Sloboda i zloupotreba slobode u medijima”, a traženo je da uobličim silabus na temu “Društveni mediji”. Moram priznati da mi je velika čast što ću predavati na ovom Univerzitetu koji broji 30.000 studenata - rekao je prof. Hadžialić, uz naglasak da je pozivni plakat za njegovo predavanje uradio njegov sin Amer, inače dizajner, a koji je i prihvaćen od strane Univerziteta u Poljskoj.

Valja istaći da je upravo ovaj Univerzitet najbolje rangirani univerzitet u Poljskoj, ali i na svjetskoj rang listi od svih poljskih Univerziteta i nalazi se na 849. mjestu.

Upravo je prof. Hadžialić i koautor doktorskog studija na ovom Univerzitetu, a studentima će održati 30 časova, dok će ostatak biti "distance learning" koordinacija do kraja semestra.

⁃ Ovo je primjer kako je potrebno da veći fokus bude na navedenoj temi, a i pored toga što držim katedru u Rimu na postdiplomskom studiju Fakulteta komunikacijskih nauka, UNINETTUNO Univerziteta, jer ovaj Silabus “Društvenih medija” je itekako zapostavljen kada su u pitanju svi oblici ljudske pojavnosti bez obzira da li bili konkretno novinar ili običan čovjek koji se bavi određenim poslom - rekao je prof. Hadžialić, dodajući da se danas društveni mediji ne koriste kao alat, nego su ljudi postali alat društvenih medija.

Tokom boravka u Poljskoj, planiranog tokom marta mjeseca, ugledni profesor će jedno od predavanja na istu temu održati i u St. George House, Wondsor castle, London, 15. marta, u organizaciji "New World Insight" iz Velike Britanije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.