BOSNA I HERCEGOVINA

ZDK dostavio odgovore na 130 dodatnih pitanja iz Upitnika EK

U skladu sa svojim ustavnim nadležnostima, Zeničko-dobojski kanton u definiranom roku završio proces

Uneseno 130 odgovora iz nadležnosti ZDK. Arhiv

Fena

21.2.2019

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) usvojila je danas odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije za pripremu Mišljenja o zahtjevu za članstvo Bosne i Hercegovine u Evropskoj uniji.

U skladu s Odlukom o sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH, kantoni su uključeni u sveukupne aktivnosti u procesu evropskih integracija, i to u skladu sa svojim ustavnim nadležnostima.  

ZDK je u definiranom roku završio proces odgovaranja na dodatna pitanja.

Pripremljeno je i u Informacioni sistem za davanje odgovora, uneseno 130 odgovora iz nadležnosti ZDK, od ukupno 655 dodatnih pitanja koliko je dostavljeno BiH, saopćeno je iz Stručne službe za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona.

Posebna pažnja data je na sadržaj dostavljenih odgovora i njihov visok kvalitet.

Upitnik Evropske komisije analitički je instrument politike proširenja EU s ciljem da se ocijeni spremnost države koja je podnijela zahtjev za članstvo da stekne status kandidata i otvori pregovore o pristupanju. 

Institucijama u Bosni i Hercegovini 20. juna 2018. uručeno je 655 dodatnih pitanja kako bi se dobila pojašnjenja odgovora koji su Komisiji uručeni 28. februara 2018. te zatražile informacije koje nedostaju, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.