SVEČANOSTI

Karneval u Zenici: Više stotina djece učestvovalo u zabavnom programu

Potaknuti učenike na kreativnost

Piše: D. JURIŠIĆ

5.3.2019

U organizaciji Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ i Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“, danas je u Zenici održan karneval.  

Karnevalska povorka ove godine nije prošla zeničkim ulicama, jer je padala jaka kiša. Uz muziku i mažoretkinje, nakon okupljanja, predviđeni program održali su u školskom amfiteatru. Birane su najbolje maske te podijeljene vrijedne nagrade, kao i darovi za najmlađe učesnike. 

- Ova manifestacija prije svega ima cilj potaknuti naše učenike na kreativnost. Osim redovnog odgojno-obrazovnog procesa koji realiziramo svaki dan, vannastavnim aktivnostima poput ove potičemo učenike na kreativno izražavanje, što je također naša misija. I ove godine imamo podjelu krofni i prodaju kolača koje su spremili naši gimnazijalci, a sakupljeni novac će se iskoristiti za plaćanje odlaska na ekskurziju učenika koji dolaze iz porodica u potrebi - rekao je vlč. mr. Vlatko Rosić, direktor KŠC-a "Sveti Pavao" Zenica. 

Zajednička ocjena prisutnih je da je ovaj maskenbal itekako uspio, te su organizatori poručili da iduće godine očekuju još veći broj učesnika s nekim novim maskama. 



Karneval u Zenici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+18
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.