MUP ZDK

Pronađeni oružje i droga, uhapšene tri osobe

Uhapšeni D. B. (27), A. A. (23) i K. I. (38)

Piše: D. PAŠALIĆ

13.3.2019

Pronađeni marihuana i spid - Avaz
Oružje i municija su izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja - Avaz
Pronađeni marihuana i spid - Avaz
Oružje i municija su izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja - Avaz
Oružje i municija su izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja - Avaz

U okviru pojačanih aktivnosti na suzbijanju i sankcioniranju neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava te nedozvoljenog držanja oružja i municije, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su izvršili pretrese objekata na nekoliko lokacija u Zenici. 

Tom prilikom pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi D. B. (27), a koji je i uhapšen, pronađeni su automatska puška s jednim okvirom i dva metka, pištolj, digitalna vaga, drobilica za drogu te određena količina marihuane i spida. 

Pretresom automobila i stana u ulici Kranjčevićeva, a koje koristi A. A. (23) iz Zenice, kojeg je policija uhapsila, pronađeni su puška s dva okvira i 118 metaka. 

U ulici Jalimamov put pretresom stana koji koristi K. I. (38) pronađeni su marihuana i spid, tri digitalne vage, dok su pretresom ugostiteljskog objekta u ulici Kučukovići pronađene dvije drvene palice, nakon čega je policija uhapsila K. I. iz Zenice.  

Portparol MUP-a ZDK Aldina Alić ističe da su nakon izvršenih pretresa tri osobe uhapšene i zadržane u službenim prostorijama Policijske uprave I. 

- Zavedena je kriminalistička obrada, a sporna materija, oružje i municija su izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja. Nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranja krivičnih djela, Tužilaštvu ZDK bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – kaže Alić. 



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.