PROBLEMI

Zatvorene 23 radnje u Srebrenici

Razlozi su loše poslovanje, nedostatak stanovnika i niska kupovna moć

Tokom 2017. u ovoj općini otvorene su 23 radnje, ali su iste godine odjavljene

S. SMAJLOVIĆ

26.3.2019

Prema podacima Odjeljenja za privredu i razvoj Općine Srebrenica, lani su, zbog slabog poslovanja, nedostatka stanovnika i niske kupovne moći, zatvorene 23 poduzetničke radnje. Satatistički podaci govore da su prošle godine registrirane 22 radnje i dvije poslovne jedinice, koje su nakon izvjesnog vremena, zbog navedenih razloga, prestale raditi.

Stručni saradnik Odjeljenja za privredu Mirjana Jokanović kaže za “Avaz” da su na području ove općine registrirane 93 preduzetničke radnje, koje aktivno djeluju. Pored 23 zatvorene radnje, 16 ih je privremeno odjavljeno.

Tokom 2017. u ovoj općini otvorene su 23 radnje, ali su iste godine odjavljene. U 2016. je zatvoreno najviše radnji, čak 40.

U ovoj općini je u proteklih desetak godina sve manje stanovnika. I pored toga što Općina Srebrenica svake godine iz budžeta izdvaja 70.000 maraka za podsticaj malim poduzetnicima i zanatskim radnjama, mali biznisi ne mogu da opstanu, a poznato je da ovoj općini nedostaje pekara, mesara, piljara, krojača, obućara i drugih zanatlija.

U 2016. je zatvoreno najviše radnji, čak 40.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.