MANIFESTACIJE

U Zenici se okupilo 350 izviđača iz 18 gradova BiH i Srbije

Akcenat je rad jednih sa drugima i jedni za druge, ali prije svega i na druženje, poručili iz Saveza izviđača grada Zenice

D. PAŠALIĆ

13.4.2019

D. Jurišić

U Zenici se okupilo 350 izviđača iz 18 gradova BiH i Srbije u okviru 6. interetničkih susreta, u organizaciji Saveza izviđača grada Zenice.

Susreti su počeli okupljanjem na Trgu Alije Izetbegovića, smotrom članova Saveza izviđača Zenice i svečanim otvaranjem susreta adolescenata i mladih pod nazivom „Jednostavno prijatelji – U susret proljeću" i orijentacionog takmičenja „Staza zdravlja“, u kojem učestvuje ukupno 46 ekipa.

Prema riječima organizatora, kroz raznovrsne aktivnosti, druženje i takmičenja, izviđači imaju priliku upoznati jedni druge, raditi zajedno i na kraju ponijeti nezaboravne uspomene sa jednog od najvećih događaja za izviđače u regiji.

- Akcenat je rad jednih sa drugima i jedni za druge, ali prije svega i na druženje. Mislimo da smo uspjeli u tome – poručili su iz Saveza izviđača grada Zenice.

Na susretima u Zenici je i Predrag Katić iz Beograda, kojem je ovo drugi put da dolazi u grad čelika na ovo druženje.

⁃ Biti izviđač je dobro jer stvaramo dobar i bolji svijet. Trebamo učiti naše buduće generacije da budu dobri, vrijedni i da stvaramo bolji svijet. Prvi put sam bio 2014. godine u Zenici i evo sada. Rado se vraćam nazad u Zenicu - poručio je Katić.

Interetnički susreti izviđača Bosne i Hercegovine i Srbije zvanično završavaju u nedjelju.

Ž8 = 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.