MAGLAJ

Odbojkašice Eda, Idna i Edna kreću u nove izazove

Uprava kluba im je poklonila uokvirene dresove koje su nosile, a dobile su i poklone od svojih saigračica

Prijateljska utakmica s članicama ekipe Panter iz Doboja bila je prilika za oproštaj

Piše: N. BRADARIĆ

17.4.2019

Nakon punih 13 godina, koliko su provele u Odbojkaškom klubu „Maglaj“, Eda Muhamedović, Idna Musaefendić i Edna Halilović oprostile su se od plavo-bijelog dresa i nastupa za klub u kojem su kroz protekle godine prošle sve selekcije, od Škole odbojke do prvog tima.

Brojne medalje

Od jeseni ih očekuju fakultetske obaveze i odlazak u novu sredinu. Prijateljska utakmica s članicama Odbojkaškog kluba Panter Doboj bila je prilika za oproštaj od matičnog kluba.

Eda, Idna i Edna zajedno su od prvih dana bavljenja odbojkom. Zajedno su pobjeđivale, radovale se svakom uspjehu, tugovale zbog poraza. Ali, došlo je vrijeme da životnim putem idu dalje, a vrijeme će pokazati hoće li i ostati uz odbojku.

Idna Musaefendić, Eda Muhamedović i Edna Halilović

Pred kraj drugog seta, upriličena je prigodna ceremonija, Eda, Idna i Edna napustile su teren, a zamijenile su ih mlađe igračice koje su završile meč. Kao uspomenu na godine provedene u Odbojkaškom klubu Maglaj Uprava kluba im je poklonila uokvirene dresove koje su nosile, a dobile su i poklone od svojih saigračica.

- Sa svojim saigračicama osvajala sam medalje na kantonalnim, federalnim i državnim prvenstvima. Bilo je uspona i padova, a za sve uspjehe nagrađene smo titulom najbolje sportske ekipe u 2018. godini. Hvala Upravi i treneru Tariku Gračiću, koji je sve svoje znanje prenio na nas - rekla nam je Eda Muhamedović, inače najbolji primač Lige.

Timska igra

Idna Musaefendić dodaje da je stekla puno dobrih prijateljica, naučila kako igrati timski, kako se boriti za svoj klub i grad.

Riječi hvale

Riječi hvale za tri djevojke imao je i njihov trener Tarik Gračić.

- Osjetit će se njihov nedostatak u ekipi, ali želim im svu sreću. Eda već ima nekoliko ponuda da karijeru nastavi u nekom od premijerligaških klubova - rekao nam je Gračić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.