ZENICA

Gradska kafana u maju otvara vrata!

Želimo građanima ponuditi ugodno mjesto za boravak od jutra do večeri, kaže Seković

Zeničanima će na raspolaganju biti 650 kvadratih metara prostora

Piše: D. PAŠALIĆ

19.4.2019

Nakon 20 godina propadanja i rugla u centru Zenice, najreprezentativniji objekt u gradu uskoro će zasjati u punom sjaju. Iako su ranije dolazili investitori, svi su, na kraju, odustajali. Ipak, u proteklom periodu intenzivirani su radovi na Gradskoj kafani.

Sitni detalji  

Zahvaljujući Luli Sekoviću, investitoru u objekt čije otvorenje brojni Zeničani s nestrpljenjem očekuju, uskoro će kafana početi s radom.

- Trenutno se ubrzano radi na uređenju enterijera te vanjskog dijela objekta i platoa. Pri kraju su građevinski radovi, a radi se o najmodernijem objektu u BiH – kaže Seković.

Vodilo se računa o najsitnijim detaljima, ventilaciji, podnom grijanju, stolariji pa je, ističe Seković, investicija već premašila 700.000 KM, a koštat će najmanje milion maraka.

- Zeničanima će na raspolaganju biti 650 kvadratnih metara prostora. Očekujemo namještaj i osvjetljenje, peći za pizze. Objekt ima 13 toaleta i bit će jedini ugostiteljski objekt u gradu s toaletom za osobe s invaliditetom. Također, prostor će biti podijeljen na dva dijela, za pušače i nepušače – otkriva Seković.

Radna mjesta 

Osim što će Zeničanima ponuditi objekt koji će uljepšati strogi centar grada, otvorenje će doprinijeti i novim radnim mjestima.

- Uposlit ćemo 30 do 40 ljudi. Ako iko smatra da sam tek tako dobio ovaj objekt, neka izbroji do sada uloženi novac i ja ću mu ga predati – zaključuje Seković.

Trg po svjetskim standardima  

Pored svjetskog objekta, kompletan plato, odnosno, trg ispred kafane bit će urađen prema svjetskim standardima, a koji će krasiti i moderna fontana sa sedam prskalica u bojama.

- Građanima će na raspolaganju biti klupe na trgu, tako da će ga, bez obaveze da uđu u objekt, moći koristiti, kao i klupe i sadržaje koji se budu tu nalazili – otkriva Seković.

Riječ građana 

Mihneta Ganić: - To je trebalo davno uraditi. Dok sam bila mlada, posjećivala sam kafanu. Podržavam da se konačno neko odlučio to dovesti ured.

Jasmin Sinanović: - Nekada je to bilo najljepše mjesto u gradu, nažalost, godinama je propadalo i ništa se nije dešavalo. Konačno će sada to izgledati kako i priliči.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.