ZENICA

Najbolja ekipa Specijalne policijske jedinice

Pehar pobjedniku dodijelio ministar Dario Pekić

D. JURIŠIĆ

23.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U zeničkoj areni „Husejin Smajlović“ je održano finalno takmičenje ekipa u malom nogometu u okviru obilježavanja Dana policije.  

Četiri ekipe

Na završnom dijelu turnira su učestvovale četiri ekipe. U polufinalnim susretima ekipa PS Kakanj je nakon penala poražena od ekipe Specijalne policijske jedinice rezultatom 3:4. U drugoj utakmici je PS Centar iz Zenice bila bolja od PS Zavidovići rezultatom 3:1. Utakmica za treće mjesto završila je pobjedom ekipe PS Kakanj (4:1), dok su u finalu bolji bili pripadnici Specijalne policijske jedinice rezultatom 5:3.

Pehar pobjednicima su uručili Dario Pekić, ministar unutrašnjih poslova ZDK, i Semir Šut, policijski komesar.

- Imali smo niz takmičenja u košarci, streljaštvu, a danas je održan i finalni dio u malom nogometu. Uslijedit će još niz aktivnosti povodom Dana policije, na kojima će građani imati priliku da se uvjere šta to radimo. Između ostalog, tu su vježbe policijske taktike po gradu, dani otvorenih vrata u kojima će učenici moći posjetiti naš centar za obuku i Specijalnu policijsku jedinicu (SPJ). Finale će biti 15. maja, kad će se održati centralna svečanost na platou SPJ - rekao je Šut i dodao da, također, predstoji obuka policijskih službenika da bi bili što profesionalniji i etičniji da bi se građani u ZDK osjećali što sigurnije.

Sjajna atmosfera

Turnir je održan u sjajnoj atmosferi na kojoj bi pozavidjeli i profesionalni sportski kolektivi.

Sudije na turniru 

Utakmice su sudili Siniša Zrnić i Slavko Alilović. Zrnić je još aktivni službenik MUP-a ZDK, Alilović je već niz godina u penziji, ali se odaziva na poziv svojih nekadašnjih radnih kolega te dolazi iz Njemačke, gdje danas živi zbog, kako nam je rekao, druženja.

- Ne tražim ništa, cijeli život sam proveo u policiji i ove ljude smatram svojom drugom porodicom – kaže Alilović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.