ODLUKE

Usvojene izmjene Zakona o visokom obrazovanju u ZDK

Bez podrške zastupnika prijedlogu programa rada Skupštine

D. PAŠALIĆ

24.4.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Skupština Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) usvojila je na današnjoj, prekinutoj, 7. sjednici Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o visokom obrazovanju ZDK.  

Prema riječima Spahije Kozlića, ministra obrazovanja, suština izmjene je da se omogući kreiranje pravilnika koji će regulirati način donošenja i usvajanja novih studijskih programa.

- Smisao ove norme je da se ubrza i unificira izrada elaborata, jer će tokom ove godine od nas, odnosno s Univerziteta u Zenici, doći nekoliko prijedloga novih studijskih programa na dodiplomskom, postdiplomskom i doktorskom studiju - pojasnio je Kozlić.

Zatim je uslijedila nova, desetominutna pauza, nakon čega je Himzo Smajić, predsjednik Kluba SDA, zatražio prekid sjednice, što su većinom glasova zastupnici i prihvatili. Termin nastavka sjednice bit će određen naknadno.  

Valja istaći da je danas najprije održan i nastavak prekinute 4. sjednice, na kojoj su razmatrane četiri tačke, a utvrđeno je mišljenje o Prednacrtu zakona o reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca FBiH.

Zastupnici su usvojili odluku o razrješenju dva člana Nezavisnog odbora za izbor i reviziju, predstavnika MUP-a, odluku o razrješenju člana Ureda za pritužbe javnosti, policijskog službenika-predstavnika MUP-a, te odluku o davanju saglasnosti na odluku o izmjenama i dopunama Poslovnika o radu Nezavisnog odbora za izbor i reviziju.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.