IMENOVANJA Odlukom Sabora Islamske zajednice u BiH

Mevludin ef. Dizdarević novi muftija zenički

Funkciju će preuzeti 1. maja od dosadašnjeg muftije Ejuba ef. Dautovića

D. Pa.
27.04.2019 15:55

Ef. Dizdarević: Funkciju će preuzeti 1. maja

Hafiz Mevludin ef. Dizdarević, odlukom Sabora Islamske zajednice u BiH, novi je muftija Muftijstva zeničkog.

Dizdarević će funkciju preuzeti 1. maja od dosadašnjeg muftije Ejuba ef. Dautovića, koji je na ovoj poziciji bio od 1998. godine.

Dizdarević je rođen u Zenici 1974. godine. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1992. godine, a na Fakultetu islamskih nauka je diplomirao 2000. godine.

Časnu titulu hafiza Kur’ana dobiva 2003., a magistarsku radnju pod naslovom „Suodnos islama i Zapada u mišljenju Mustafe Busuladžića“ uspješno je odbranio 2009. godine na FIN-u, gdje je 2016. odbranio i doktorsku disertaciju pod naslovom „Mjesto Hivzije Hasandedića u izučavanju kulturne historije Hercegovine“, te stekao zvanje doktora islamskih nauka iz oblasti kulture i civilizacije.

Hafiz Dizdarević je imam džemata Ensar u Zenici, a kao spoljni saradnik je angažiran kao docent na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici.

Član redakcije "Novog muallima" je bio sedam godina, a od 2017. je izabran za glavnog urednika ovog renomiranog lista. Učesnik je na značajnom broju međunarodnih konferencija, simpozija, okruglih stolova i tribina.

NA VRH