MAGLAJ

Lovrić molio da se namještaj pokloni komšiji Suljkanoviću

Sve je to bio stjecaj okolnosti, neko je drugi pomogao, a ja sam bio samo posrednik, kazao je Lovrić

Suljkanović (lijevo) i Lovrić (krajnje desno) u razgovoru s komšijom

N. BRADARIĆ

25.5.2019

Kako to obično biva, velike katastrofe najčešće ispisuju i najljepše ljudske priče.

Tako je u Maglaju, gdje je nakon velikog nevremena 13. maja mnogo građana po drugi put pretrpjelo velike štete zbog poplava, opet na vidjelo izašla ljudska dobrota.

Slušao program

Ekrem Suljkanović, 100-postotni invalid iz Gornje Liješnice, ostao je bez namještaja jer ga je potpuno uništila voda. Njegov prvi komšija Boris Lovrić, čija je kuća također teško nastradala u poplavi, čuo je, slušajući program Radija Žepče, da slušateljica Dejna Džebić poklanja namještaj. Lovrić se javio i predložio da namještaj dobije Suljkanović te je to i učinjeno.

- Ne smatram da sam uradio nešto što zaslužuje toliku medijsku pažnju. Sve je to bio stjecaj okolnosti, neko je drugi pomogao, a ja sam bio samo posrednik - kratko je prokomentirao Lovrić.

Suljkanoviću donacija puno znači.

- Hvala Borisu i njegovoj supruzi Gordani. Jedva sam dočekao ponuđeni namještaj, jer sam ostao bez svega. Hvala dobrim ljudima - kazao je on.

Inače, na području Gornje Liješnice poplavljeni su četrdesetak kuća i pomoćni objekti, uništeni su plastenici, voćnjaci, bašte. Koliko mještani strahuju da ih ponovno ne zadesi slična katastrofa, govori i činjenica da neki još nisu sklonili vreće s pijeskom postavljene na ulaze u kuće.

Uništen put

Na području Gornje Liješnice saniran je dio uništenog puta.

- Lokalna vlast uradila je koliko je mogla. Mi sada očekujemo pomoć viših nivoa, narodu je sve uništeno i velike su štete.Potrebni su  namještaj i bijela tehnika, sve što je ljudima stradalo u poplavama. Od predstavnika nekih „jačih“ organizacija niko nam još nije dolazio-  rekao nam je Nihad Međić, povjerenik MZ za Gornju Liješnicu.


Namještaj koji je poklonila Dejna Džebić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.