ODLUKA

Huskić zvanično preuzeo predsjedavanje Skupštinom ZDK

Utvrđeno mišljenje o Nacrtu zakona o pravima demobilisanih boraca

Skupština Zeničko-dobojskog kantona

Fena

27.5.2019

Zastupnici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, s 19 glasova za, bez glasova protiv te 14 uzdržanih glasova, utvrdili su mišljenje o Nacrtu zakona o pravima demobilisanih boraca i njihovih porodica Federacije Bosne i Hercegovine te ga kao takvog dostavili na daljnje postupanje Vladi FBiH, koja će ga u formi prijedloga uputiti na usvajanje u Parlamentu FBiH.

Zastupnici su utvrdili i mišljenje na prednacrt Zakona o lovstvu FBiH, a na kraju zasjedanja usvojen je i prijedlog odluke o izmjenama Odluke o osnivanju Kluba zastupnika Bošnjaka 8. saziva Skupštine ZDK te prijedlog odluke o dopuni Odluke o obrazovanju Kolegija Skupštine ZDK.

Time je dosadašnja predsjedavajuća Amira Hadžić, zastupnica SDA iz Zavidovića, i zvanično prepustila vođenje tog tijela svom stranačkom kolegi Ćazimu Huskiću iz Žepča, dok su zamjenici ostali Mladen Simić iz reda Srba (SDP) i Ivo Tadić iz reda Hrvata (HDZ).

- Obavezujem se da ću ukazanu dužnost obavljati savjesno i odgovorno - poručio je novi predsjedavajući Huskić, koji je dodao kako će se u svom radu pridržavati zakona te Ustava Kantona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.