ZENICA Mladenci Naida i Kelil Šunje za „Avaz“ o nesvakidašnjem vjenčanju

Zvanice nisu mogle ni zamisliti da će autobusom na svadbu

D. PAŠALIĆ

Naida i Kelil: Bijeg od klišea


Neobično vjenčanje koje se proteklog vikenda dogodilo u Zenici, kada su na ludi kamen stali Naida i Kelil Šunje, izazvalo je oduševljenje mnogih građana i još je top-tema u Bosni i Hercegovini.

Umjesto u luksuznom automobilu na čelu kolone svatova, kako je to uobičajena praksa, domišljati mladenci zakupili su autobus “Zenicatransa”.

Okićen mašnama

Prepun raspoloženih svatova, autobus okićen velikim mašnama privukao je pažnju svih koji su se zatekli na ulicama Zenice.

- Nismo željeli robovati običajima, pa smo odlučili krojiti svoje. Kako smo nas dvoje po mnogome slični, kompletno vjenčanje bilo je u našem duhu, datum vjenčanja za Dan mladosti, gradski autobus “Zenicatransa”. Nismo pravili ni tematsko vjenčanje, a zvanice smo obavijestili da se svako obuče na svoj način, u svom stilu - kaže Naida.

Ovaj novopečeni bračni par ističe da nisu htjeli da vjenčanje bude „utegnuto“, u svečanim haljinama i odijelima, nego da sve bude opušteno i da svako tog dana bude ono što jeste, bez pretvaranja. Željeli su pobjeći od tradicionalne svadbe koja je za njih kliše.

Svi će pamtiti

- Budući da su to sve bili naši bliski prijatelji i porodica, očekivali su iznenađenje. Kažu da su znali da to neće biti obična svadba i da su očekivali svašta, ali da bus nikome nije pao na pamet – napominje Kelil te dodaje da su reakcije zvanica, ali i javnosti, više nego odlične, kao i da će, definitivno, svi pamtiti ovo neobično vjenčanje.

Za mladu biser star dva stoljeća

Osim što će vjenčanje ostati urezano u sjećanju javnosti, zvanicama i mladencima, zbog autobusa, na vjenčanju je uručen i biser star dva stoljeća.

Šefika Korkut-Šunje, glumica zeničkog pozorišta u penziji, darivala je mladu biserom koji je dobila od svoje rahmetli mame, koja je poginula 1944. godine tokom bombardiranja Travnika, u Drugom svjetskog ratu, a koji je i ona dobila od svoje mame.

Darivajući prelijepu Naidu, Šefika joj je poručila da taj biser nastavi dijeliti sve dok se u potpunosti ne oljušti. Govor primadone bh. glumišta rasplakao je prisutne.

  • Domišljati mladenci zakupili autobus “Zenicatransa”

    Domišljati mladenci zakupili autobus “Zenicatransa”


NA VRH

Komentari

Podijeli članak na