ZENICA

Pokrenuta realizacija projekta "Ako uzmeš moje mjesto, uzmi mi i invaliditet"

Podići svijest građana o propisnom parkiranju autmobila

D. Pa.

30.5.2019

Udruženje građana “Dlan”, uz podršku "BH Telekoma" i Grada Zenice, pokrenulo je projekt postavljanja tabli sa simboličnim natpisima “Ako uzmeš moje mjesto, uzmi mi i invaliditet”, kojima se želi podići svijest građana o propisnom parkiranju automobila.

Inače, u Zenici je gorući problem slobodno parking mjesto pa nesavjesni vozači često svoje automobile parkiraju na mjesta koja su namijenjena osobama sa invaliditetom.

U vezi s tim, Udruženje „Dlan“ odlučilo je na ovaj način skrenuti pažnju neodgovornim vozačima, a prva tabla postavljena je na parking prostoru šoping centra “Džananović”, gdje je ova pojava i najučestalija.

Tabla s natpisom “Ako uzmeš moje mjesto, uzmi mi i invaliditet” već je privukla pažnju Zeničana, koji su pozdravili ovaj projekt i način na koji se želi skrenuti pažnja da se nesavjesnim parkiranjem krši zakon, ali i pokazuje nepoštovanje prema ovoj kategoriji sugrađana.

- Akcija je za pohvalu i nadamo se da će dati rezultata, mada, žalosno je što na ovaj način moramo podsjećati neodgovorne pojedince na poštivanje zakona, ljudskih prava i konvencija – kažu iz ovog udruženja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.