TRAVNIK Akademik Jusufranić i direktor Kos potpisali sporazum

Institucionalna saradnja Gradske biblioteke i Internacionalnog univerziteta Travnik

D. Pa.
02.06.2019 17:32

Rektor Internacionalnog univerziteta Travnik, prof. dr. Ibrahim Jusufranić i direktor travničke Gradske biblioteke Dženan Kos potpisali su sporazum o saradnji koji predstavlja opći okvir za institucionalnu saradnju i omogućava razvoj specifičnih programa saradnje od obostranog interesa.

Ovim sporazumom biblioteka u Travniku i Internacionalni univerzitet imaju cilj da uspostave saradnju na promoviranju naučno-istraživačke, stručne i poslovne saradnje između dvije institucije.

Također, posebnim ugovorom unaprijeđena je institucionalna saradnja u oblasti bibliotečke djelatnosti, koja će se realizirati kroz aktivnosti unapređenja biblioteka, razvoja osoblja, međubibliotečku pozajmnicu, promociju kulturne i naučne djelatnosti biblioteka, te promociju sistema COBISS.BH.

Rektor Jusufranić istakao je da će, zahvaljujući potpisanom sporazumu, studenti dobiti jedan veliki kapital i mogućnost da stječu nova znanja s obzirom na to da je Gradska biblioteka Travnik uvezana u sistem bibliotekarstva u BiH.

Komentari

NA VRH