SAZNAJEMO

Zenički bazeni u petak počinju s radom

Avaz

Piše: D. PAŠALIĆ

11.6.2019

Nakon što su konačno zavladale ljetne temperature i stabilne su vremenske prilike, gradski bazeni u Zenici zvanično bi trebali početi sa radom u petak, 14. juna, saznaje “Avaz”. 

Prema riječima Nedima Talića, direktora Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, koje rukovodi otvorenim bazenima u Crkvicama, svi uvjeti za početak sezone su ispunjeni, a samo se još čekaju rezultati analize ispravnosti vode.

- Voda je trenutno na analizi i čekamo da nam se dostave rezultati. Očekujemo da će to biti ovih dana, kako bi sezona na gradskim bazenima zvanično mogla početi u petak - kaže Talić za “Avaz”.

Podsjetimo, iako je u prethodnih nekoliko sezona ovo preduzeće učinilo značajan iskorak kada se radi o ponudi koju pružaju na bazenima, kako u domenu uvjeta i ambijenta za kupanje tako i u ugostiteljskoj ponudi, te pratećim sportsko-zabavnim sadržajima, i ove godine planiraju se inovacije.

- I ove sezone nastavljamo u tom pravcu, određenim osvježenjima i novinama, u što će se i posjetioci sami moći uvjeriti. Namjera je sa sportskim školama organizirati sportove na vodi, obogatiti dječije igralište, uljepšati prostor bazena, organizirati turnir u odbojci i košarci, „Fashion week“... – kaže Talić.

Ističe da se cjenovnik ulaznica za predstojeću sezonu neće mijenjati, tako dnevna ulaznica za odrasle osobe ostaje 4 KM, a za djecu do 15 godina 2 KM. Na raspolaganju su i poludnevne ulaznice nakon 15 sati, po cijenama od 2 KM i 1 KM.

Iako se Zeničani često odluče posjetiti i bazene u okruženju, Talić smatra da kompleks zeničkih bazena zadovoljava sve kriterije, što je dovoljan razlog da privuku sve ljubitelje bazena.

- Za sigurnost kupača i ove godine bit će zadužena spasilačka sastavljena od certificiranih spasilaca za spašavanje pod vodom i na vodi, a u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, kontinuirano i svakodnevno će se kontrolirati, provjeravati i pratiti kvalitet vode – zaključuje Talić.

Kapije bazena otvaraju se u 10, a zatvaraju u 19 sati.

Brojni muzički sadržaji

Proteklih godina na bazenima su organizirani brojni događaji iz domena sportskog, kulturnog i zabavnog života grada, kojima se nastoji građanima omogućiti da što bolje provedu ljeto.

- I ove sezone planiramo organizirati neke od muzičkih sadržaja, odnosno, koncerte. Osim toga, namjera je da svakog vikenda na bazenima tokom dana bude angažiran DJ, što će, svakako, doprinijeti boljem i ljepšem ugođaju – kaže Talić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.