PODACI Rezultati zapošljavanja u prvih šest mjeseci ove godine

Na evidenciji nezaposlenih u Maglaju manje 250 osoba

Do kraja godine moglo bi se zaposliti barem 150 osoba zahvaljujući različitim poticajima za zapošljavanje i samozapošljavanje

N. Br.
15.07.2019 06:35

Biro za zapošljavanje Maglaj: Smanjen broj

Foto: N. Br.

Trend smanjenja broja nezaposlenih na evidenciji Biroa za zapošljavanje Maglaj nastavljen je u prvih šest mjeseci ove godine. U odnosu na početak godine trenutno je među tražiocima zaposlenja manje 250 osoba, iako se nakon završene srednje škole na evidenciju nezaposlenih prijavilo 90 svršenih srednjoškolaca.

- Trenutno je na evidenciji Biroa 3.890 osoba, dok ih je na početku godine bilo 4.140. Lider u zapošljavanju u prvih šest mjeseci je kompanija „Bingo“, koja je u novootvorenom centru zaposlila 80 osoba - rekao je Samir Bajrić, stručni saradnik za rad s poslodavcima na Birou.

  • Bajrić: Odlazak u inozemstvo
    Bajrić: Odlazak u inozemstvo Foto: (N. Br.)

Broj nezaposlenih smanjen je i zbog zapošljavanja na području općine, ali i regionalnog trenda odlazaka na rad u inozemstvo.

- Mi sa sigurnošću možemo govoriti o odlascima osoba s evidencije nezaposlenih koji su dostavili ugovore o radu s poslodavcima iz Hrvatske ili Slovenije. Ono što smo mi evidentirali je 70 zaposlenih u inozemstvu u prvom dijelu godine. Od ovog broja 42 se zaposlilo u Hrvatskoj, a ostali u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj - dodao je Bajrić.

U Birou Maglaj vrlo optimistično procjenjuju da bi se do kraja godine moglo zaposliti barem 150 osoba zahvaljujući različitim poticajima za zapošljavanje i samozapošljavanje, za što postoji veliko interesiranje kako samih nezaposlenih tako i poslodavaca.

Komentari

NA VRH