ZENICA

MUP ZDK posjetili policijski atašei Ambasade Turske u BiH: Razgovarano o modalitetima saradnje

Iskazana spremnost za unaprjeđenje i razvijanje još bolje saradnje i dobrih prijateljskih odnosa Turske i BiH

Razgovarano o modalitetima saradnje. MUP ZDK

Piše: Avaz.ba

19.7.2019

U službenoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona boravili su policijski atašei Ambasade Republike Turske u BiH Halil Bajazit (Beyazit) i Levent Bujukdin (Büyükdiğan), kao i direktor Agencije za policijsku podršku Husein Nanić, koje su primili ministar Dario Pekić i policijski komesar Semir Šut.

Ambasadi Turske izražena je zahvalnost na podršci tokom proteklih godina te jačanju i profesionalizaciji policijskih struktura u Bosni i Hercegovini.

Policijske atašee komesar ZDK infomirao je o načinu ustrojstva i djelovanja Uprave policije kojom rukovodi, akcionim planovima, te metodama djelovanja u okviru utvrđenih nadležnosti, sa posebnim akcentom na način rukovođenja, materijalno-tehničku opremljenost i obučenost policijskih službenika.

Ministar Pekić je ukazao na značaj svih projekata koji su sprovedeni i okončani u proteklom periodu i koji su rezultat dobre saradnje i nesebične podrške koju pruža Ambasada Republike Turske u BiH, čime je dat nemjerljiv doprinos na obučavanju i profesionalizaciji policijskih službenika Zeničko-dobojskog kantona.

Tokom ovom posjete, razgovarano je o modalitetima saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i Agencije za policijsku podršku, kao i planiranju projekata koji bi trebali biti realizirani uz podršku Ambasade Republike Turske u BiH i turske policije. 

Razgovarano je i o modalitetima unaprjeđenja borbe protiv terorizma, kao i potrebi kontinuirane koordinacije i razmjene operativnih i obavještajnih podataka iz ove oblasti.

Ovom prilikom izražena je i spremnost za unaprjeđenje i razvijanje još bolje saradnje i dobrih prijateljskih odnosa Republike Turske i Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.