TAKMIČENJE

Skokovi u Zenici: Pogledajte ovo savršenstvo

Treće mjesto sa 95 bodova zauzeo je Danko Dangubić iz Konjica, drugi je Aleksandar Alksić koji je osvojio 95,5 bodova a pobjednik sa 96 bodova Igor Arsenić iz Banja Luke

D. JURIŠIĆ

2.8.2019

Drugi međunarodni skokovi u vodu "Zenica 2019" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+19

Drugi međunarodni skokovi u vodu "Zenica 2019" održani su na Gradskim bazenima u naselju Crkvice.

Prijavljeno je bilo 22 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Danske i Njemačke, Slovenije i Sjedinjenih Američkih država. Nastupilo je i nekoliko takmičara mlađih od 18 godina koji su skakali uz dozvolu roditelja, a najmlađi je ponovno bio petnaestogodišnji Zeničanin Semir Mahmić.

- Ljubav od malih nogu prema skokovima me je nagnala da organiziram ovo takmičenje i u svom gradu. Ovdje su moji brojni prijatelji s kojima sam se upoznao na raznim takmičenjima širom regiona. Ove godine me posebno raduje što imamo više takmičara u odnosu na prošlu godinu a tu su i dvije djevojke -rekao je za „Dnevni Avaz“ Mustafa Šarić, organizator ovog takmičenja.

Nova uloga

Po drugi put u Zenici bio je i Lorenc Listo ali ovaj put u drugačijoj ulozi, kao predstavnik žirija.

- Ovo mi je prvi put da sudim bilo gdje, zadnji put sam skakao prije par dana u Mostaru i sad mi je doista neobično. Mogu reći da je teško gledati prijatelje kako skaču, a ja sjedim i trebam ih ocijeniti, pomiješale su mi se emocije ali polako se prilagođavam za ovu ulogu – rekao je Listo za naš list i dodao da mu je cilj približiti ovaj sport mladim.

- Trebamo organizirati što više ovakvih takmičenja. Moj plan je da uvežemo moj klub skakača iz Mostara i ovaj iz Zenice kako bi kroz druženja stvorili nove mlade skakače u oba grada ali i širom BiH – rekao je Listo na kraju.

 Konačni poredak

Treće mjesto sa 95 bodova zauzeo je Danko Dangubić iz Konjica, drugi je Aleksandar Alksić koji je osvojio 95,5 bodova a pobjednik sa 96 bodova Igor Arsenić iz Banja Luke.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.