ZENICA Trodnevna akcija na putevima

MUP ZDK: Kontrolirano 1.589 vozila, kažnjeno 109 pijanih vozača

Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju

D. Pašalić
23.08.2019 10:51

Trodnevna akcija MUP-a ZDK

Foto: D. Pašalić

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) od 15. do 18. avgusta realizirali su akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju na svim putevima u ZDK, s posebnim akcentom na kontroli alkoholiziranosti vozača, i tom prilikom kaznili 109 vozača.  

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, aktivnosti policijskih službenika u bile su usmjerene na poduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionirani počinioci i drugih prekršaja iz spomenutog zakona.

- Prilikom naznačene akcije kontrolirano je ukupno 1.589 vozača i vozila u saobraćaju, a tom prilikom je kod 108 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, dok je jedan vozač odbio alkotestiranje. Za počinjene prekršaje vožnjom pod dejstvom alkohola vozačima je izdato 109 prekršajnih naloga – pojašnjava Alić.

Ističe da Uprava policije MUP-a ZDK upozorava sve vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uvjeta pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, osobe koje prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju.

- Posebno naglašavamo da će se i u narednom periodu provoditi slične akcije u kojim će slučajevi vožnje pod utjecajem alkohola biti odmah zadokumentirani, a nesavjesni vozači sankcionisani – najavljuje Alić.

Komentari

NA VRH