MAGLAJ U biblioteci obilježavanje mjeseca knjige

Održana zabava uz Pipijadu

Raspisan konkurs za najsmješnije likovne i literarne radove

N. Br.
10.10.2019 06:53

Osnovci su bili markirani u omiljene likove

Foto: N. Bradarić

Među mališanima omiljenom Pipijadom u biblioteci je počelo obilježavanje oktobra – mjeseca knjige. Osnovci dviju gradskih škola, maskirani u svoje omiljene likove, dobro su se zabavili uz popularnog muzičara Azaharija Omersoftića Aku, proglašene su najbolje maske, a svi su se počastili s puno slatkiša. Pipi Duga Čarapa je najpoznatiji izmišljeni lik švedske književnice za djecu Astrid Lindgren.

Knjige o Pipi Duga Čarapi prevedene su na 92 različita jezika. Nadira Isić, Minela Mujkanović, Dajana Beganović, Mona Herceg i Dijana Beganović mališanima su ispričale najzanimljivije zgode iz Pipinog života.

Povodom Pipijade u biblioteci su raspisali konkurs za najsmješnije likovne i literarne radove. Kolektivnu nagradu dobili su učenici IV 2 „Prve osnovne škole Maglaj“ za likovne i literarne radove te IV a, IV b i V a Osnovne škole „Maglaj“ za likovne radove.

Osim gostovanja Dragana Bursaća i Emira Hadžihafizbegovića, krajem mjeseca obilježit će se i 25. oktobar, Nacionalni dan svjesnosti o bibliotekama. Program povodom ovog dana bit će okrenut najmlađima i nosit će naziv „Moja prva slikovnica, moja radosnica“. Također, bit će promovirana i monografija o maglajskoj biblioteci.

Tagovi

Maglaj Pipijada

Komentari

NA VRH