POSJETA Uprava policije MUP-a ZDK

Ambasador Nelson boravi u Zenici, održao sastanak s komesarom Šutom

Razgovarali o aktivnostima i modalitetima rada policije

D. Pa.
15.10.2019 15:48

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erik Nelson (Eric) boravio je danas u službenoj posjeti Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), u okviru koje se sastao i održao sastanak sa Semirom Šutom, policijskim komesarom.

Tom prilikom komesar Šut izrazio je dobrodošlicu ambasadoru te zahvalio na podršci koju SAD proteklih godina pružaju na jačanju i profesionalizaciji policijskih struktura u BiH.

Na sastanku su razgovarali o aktivnostima i modalitetima rada policije u ZDK, kao i projektima koji su provedeni i realizirani pod pokroviteljstvom Ambasade SAD u BiH (ICITAP, INL).

- Razgovaralo se i o edukaciji policijskih službenika, radi što bolje i efikasnije borbe protiv nasilja u porodici. Također, govorilo se i o potrebi pune implementacije Zakona o unutrašnjim poslovima ZDK, koji jasno osigurava operativnu i budžetsku samostalnost Uprave MUP-a ZDK - kaže Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK

Dodaje da je istaknuta važnost eliminacije neprimjerenog političkog utjecaja na rad policije te da ova posjeta ambasadora Nelsona predstavlja svojevrsnu podršku Upravi policije MUP-a ZDK i komesaru Šutu za njihove napore na unapređivanju stanja sigurnost, što je važna pretpostavka za razvoj i stabilnost demokratskog društva.

Komentari

NA VRH