VISOKO

Policajcu u Hitnoj pomoći nisu htjeli izmjeriti krvni pritisak

Tek na insistiranje to je uradio tehničar kojem se obratio

Dževad Suljić. N. Smajović

N. Smajović

1.11.2019

Visočki policijski službenik Dževad Suljić doživio je prije nekoliko dana izuzetno neugodno iskustvo u Službi hitne pomoći u Domu zdravlja Visoko.  Vraćajući se sa posla iz Sarajeva u Visoko, osjetio je zdravstvene tegobe te se odlučio za pomoć obratiti u Hitnu pomoć.

Tamo ga je dočekao dežurni tehničar, s kojim je i imao, kaže, neugodno iskustvo.


Jedva došao

– Autoputem sam išao svega 60 na sat, jer nisam imao hrabrosti da brže vozim. Osjetio sam jake grčeve u nogama, ruke su mi trnule, preznojavao sam se i jedva došao do Visokog, gdje sam odlučio da svratim do Hitne pomoći. Kad sam stigao, nije bilo nijednog pacijenta. U ordinaciji je bio tehničar, kojem sam se obratio i zamolio da mi izmjeri pritisak, na šta mi je odgovorio da odem do kuće i to uradim, jer u Hitnoj pomoći ne mjere pritisak. Nisam mogao vjerovati da mi na taj način odgovara te sam insistirao da mi izmjeri pritisak, na šta mi je odgovorio: „Kad ti izmjerim, bit će ti lakše.“ Na kraju je odlučio da mi izmjeri pritisak, pitao me je li mi sada lakše te rekao da mi je uredu – rekao nam je Suljić.


Služba hitne pomoći u Domu zdravlja Visoko. N. Smajović

Smatra da je u pitanju izuzetno loš odnos prema pacijentu, posebno ako se zna da se osjećao izuzetno loše pa je zbog toga i odlučio da se obrati u Hitnu pomoć.


Bez odgovora

Prema njegovim riječima, u Hitnoj pomoći nije zatekao ni doktoricu.

Odgovor o tretmanu pacijenata pokušali smo dobiti i od nadležnih iz Doma zdravlja Visoko, ali ni nakon nekoliko poziva nismo uspjeli stupiti u kontakt s direktoricom, za koju su nam kazali da se nalazi na sastancima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.