MANIFESTACIJE

Na tezgama suho meso, ljekobilje, med

Organizator je Grad uz pokroviteljstvo Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK

Veliki broj učesnika. N. Smajović

N. Sm.

4.11.2019

Petnaesti izložbeno-prodajni sajam „Jesen u Visokom“ svečano je otvoren danas i trajat će do srijede, 6.novembra, a održava se kao i svake godine u Kulturno-sportskom centru „Mladost“.

Organizator je Grad uz pokroviteljstvo Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK.

– Ove godine imamo više od 80 izlagača iz 32 bh. općine  i na taj način ovogodišnji sajam je najveći do sada. Pored izložbenog dijela programa, kao i svake godine, i ove ćemo imati i brojna prigodna predavanja, prezentacije i edukativne radionice naših učesnika – kazala nam je Suada Koljenović, šefica Odsjeka za privredu Grada Visoko.


Lindnerova: Izložila keramičke predmete. N. Smajović


Osim poljoprivrednih, prehrambenih, suhomesnatih, kao i proizvoda od meda i ljekovitog bilja, na sajmu je moguće pronaći i ručno izrađene predmete, nakit i suvenire. Ove godine sajam ima i inozemnog učesnika, a u pitanju je Evzenia Lindnerova, koja je porijeklom iz Češke, a u Visoko je doselila iz Švicarske.

– Za sebe mogu reći da sam već domaća, jer sam u Visokom dvije godine, tu imam i svoj obrt, a na sajmu sam izložila keramičke predmete, posude, suvenire, kao i nakit, a sve to nastaje od materijala koji nalazim na lokacijama u Visokom i oko njega – kazala nam je Linderova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.