ZENICA

Ugroženi pješaci na “Bulevaru smrti”

Problem bi riješila i bolja rasvjeta te “ležeći policajci”

Građani ogorčeni, jer se ništa na poduzima. D. Pašalić

D. Pa.

13.11.2019

Zbog sve učestalijih saobraćajnih nesreća na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića u Zenici u kojima su žrtve pješaci, a koji je zbog toga prozvan “Bulevarom smrti”, brojni građani ogorčeni su što nadležni ništa na poduzimaju da se ovaj problem riješi. 

Posljednja nesreća dogodila se prije nekoliko dana, kad je povrijeđena pješakinja, a vozač se udaljio sa mjesta nesreće.Prije
dvije godine dogodila se stravična saobraćajna nesreća kad je na pješačkom prijelazu povrijeđeno šest pješakinja

Alić: Pojačati kontrole. Arhiv

- Svakako ćemo u narednom periodu još više intenzivirati aktivnosti, pojačati kontrole i prisustvo na ulicama kako bismo prevenirali takve slučajeve – kaže Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Irman Pojskić smatra da je krajnje vrijeme da se konačno riješi problem neadekvatnog osvjetljenja Bulevara, ali i nepostojanja “ležećih policajaca”, koji bi svakako doprinijeli da se ovakve nesreće ne događaju.

Pojskić: Krajnje vrijeme. D. Pašalić

Kako su nam rekli u Gradskoj upravi, ovaj problem je u nadležnosti Komisije za sigurnost saobraćaja. Navode da Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove nije zaprimila nikakve upute koje se tiču poboljšavanja uvjeta sigurnosti odvijanja saobraćaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.