ZENICA Zbog učestalijih saobraćajnih nesreća

Ugroženi pješaci na “Bulevaru smrti”

Problem bi riješila i bolja rasvjeta te “ležeći policajci”

D. Pa.
13.11.2019 13:35

Građani ogorčeni, jer se ništa na poduzima

Foto: D. Pašalić

Zbog sve učestalijih saobraćajnih nesreća na Bulevaru Ezhera Eze Arnautovića u Zenici u kojima su žrtve pješaci, a koji je zbog toga prozvan “Bulevarom smrti”, brojni građani ogorčeni su što nadležni ništa na poduzimaju da se ovaj problem riješi. 

Posljednja nesreća dogodila se prije nekoliko dana, kad je povrijeđena pješakinja, a vozač se udaljio sa mjesta nesreće.Prijedvije godine dogodila se stravična saobraćajna nesreća kad je na pješačkom prijelazu povrijeđeno šest pješakinja

  • Alić: Pojačati kontrole
    Alić: Pojačati kontrole Foto: (Arhiv)

- Svakako ćemo u narednom periodu još više intenzivirati aktivnosti, pojačati kontrole i prisustvo na ulicama kako bismo prevenirali takve slučajeve – kaže Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Irman Pojskić smatra da je krajnje vrijeme da se konačno riješi problem neadekvatnog osvjetljenja Bulevara, ali i nepostojanja “ležećih policajaca”, koji bi svakako doprinijeli da se ovakve nesreće ne događaju.

  • Pojskić: Krajnje vrijeme
    Pojskić: Krajnje vrijeme Foto: (D. Pašalić)

Kako su nam rekli u Gradskoj upravi, ovaj problem je u nadležnosti Komisije za sigurnost saobraćaja. Navode da Služba za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove nije zaprimila nikakve upute koje se tiču poboljšavanja uvjeta sigurnosti odvijanja saobraćaja.

Komentari

NA VRH