POSJETE

Delegacija Vlade ZDK razgovarala s načelnikom Huskićem

Općina Tešanj vrlo dobro prati projekte i učestvuje u njihovom finansiranju

Piše: D. Pa./ Avaz.ba

21.11.2019

Sastanak delegacija u Općini Tešanj. D. Pa.

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, s premijerom Mirzom Ganićem na čelu, boravila je danas u službenoj posjeti općini Tešanj.

Tom prilikom razgovarali su s načelnikom Suadom Huskićem o zajedničkim infrastrukturnim projektima realiziranim proteklih godina, ali i potrebama ove zajednice za naredni period.

Prema riječima Huskića, susret s delegacijom Vlade iskoristio je da predstavi prioritete i potrebe Općine Tešanj iz kantonalnih nadležnosti.

- To su projekti strategije razvoja i projekti za koje se Općina Tešanj opredijelila svojim strateškim dokumentima. Pri tome smo potvrdili našu spremnost da partnerski s Kantonalnom vladom finansijski i na bilo koji drugi način pomognemo realizaciju tih projekata – rekao je Huskić.

Inače, Tešanj je četvrta općina koju je Vlada ZDK posjetila u punom sastavu, a nakon Vareša, Olova i Žepča, kako bi s čelnicima lokalnih zajednica razgovarala o otvorenim problemima i potrebama.

Premijer Ganić zahvalio je načelniku Huskiću i općinskoj administraciji na izuzetno korektnoj saradnji na projektima od obostranog interesa.

- Općina Tešanj vrlo dobro prati projekte i učestvuje u njihovom finansiranju, ne praveći razliku između projekata kantonalne i općinske nadležnosti. To je primjer dobre saradnje kakvu bismo željeli imati sa svim - rekao je Ganić.

Kao primjer dobre saradnje naveo je izgradnju mosta preko rijeke Usore, koja je koštala 1,8 miliona KM, od čega je iz budžeta ZDK izdvojeno 1,5 miliona KM. Zajednički projekti su i fiskulturne sale u Kaloševiću, Miljanovcima i Jablanici, čija je izgradnja u toku, te Šijama, koja je već u funkciji.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.