REAKCIJE

Ugarak: Kada su u pitanju osobe s teškoćama, sva politika treba prestati

Nacrtom budžeta Grada Zenice za 2020. godinu Centru nije planirana nijedna marka

Piše: D. Pa./ Avaz.ba

29.11.2019

Meldina Ugarak. D. Pa.

Meldina Ugarak, direktorica Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), ogorčena je nakon što je pregledom nacrta budžeta Grada Zenice za 2020. godinu uvidjela da ovoj ustanovi nije planirana niti jedna marka. 

- Planirana izdvajanja u 2020. godini za Centar su nula maraka! Samim tim, Grad Zenica je svoje najmarginaliziranije kategorije prepustio samim sebi. Ovo je poražavajuća činjenica za Zenicu, s obzirom na to da ostale općine s područja ZDK izdvajaju sredstva u mnogo većem obimu, iako se radi o općinama s manjim budžetima – kaže ona. 

Napominje da je, u skladu sa solidarnom odgovornošću i učešćem od 30 posto gradova i općina s područja Kantona, Grad Zenica trebao izdvajati sredstva u iznosu od oko 117.000 KM za sufinansiranje rada ustanove. 

- Kada su u pitanju osobe s teškoćama, sva politika treba prestati! Ovim osobama je potrebna naša podrška. Zato pozivam sve nadležne iz Grada da omoguće jednakopravnost svojim sugrađanima – podvukla je Ugarak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.