MAGLAJ

Prvo mjesto za ''Čelik 07''

Uz sportska takmičenja, mi se sjećamo i naših poginulih saboraca, rekao je Zekić

Učestvovalo osam ekipa s područja ZDK. N. Bradarić

Piše: N. Br.

3.12.2019

Povodom Dana državnosti BiH, godišnjice formiranja Trećeg korpusa Armije RBiH, kao i 3. decembra, Dana osoba s invaliditetom, u Maglaju je organiziran turnir u sjedećoj odbojci.

Turnir je okupio osam ekipa s područja ZDK, četiri iz Premijer te isto toliko iz Prve lige sjedeće odbojke BiH. U grupi A bile su ekipe „Kakanj“, „Breza“ te „Bosna“ i „Čelik 07“ iz Zenice, a u grupi B pored domaćina, ekipe „Autoservis Huso“ i „Zavidovići“, „Breza 304“ i „Zenica 92“.

Turnir je otvorio Mirsad Mahmutagić, općinski načelnik, a prisutnima se obratio i Hajrudin Zekić, predsjednik Saveza sjedeće odbojke ZDK.

- Uz sportska takmičenja, mi se sjećamo i naših poginulih saboraca, analiziramo polusezonu, ali se i družimo – rekao je Zekić.

Članovi pobjedničke ekipe. N. Bradarić

Turnir je bio u znaku kvalitetnih i borbenih susreta, a osvojila ga je ekipa „Čelik 07“ iz Zenice. Druga je bila ekipa „Zenica 92“, a na trećem mjestu turnir je završila, također, ekipa iz Zenice, „Bosna“. Domaća ekipa „Autoservis Huso“ osvojila je četvrto mjesto, a dalje slijede dvije ekipe iz Breze te Zavidovići.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.