MAGLAJ

Međunarodni dan volontera obilježen radom u narodnoj kuhinji i dijeljenjem pomoći socijalno ugroženima

Crveni križ Maglaj, Centar za socijalni rad i volonteri iz Mješovite srednje škole danas su počeli s podjelom 30 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice s područja općine

Piše: N. Br./ Avaz.ba

5.12.2019

U Maglaju obilježen Međunarodni dan volontera. N. Br.

Danas je Međunarodni dan volontera. Nakon što su jučer volonteri Mješovite srednje škole Maglaj aktivno učestvovali u prikupljanju sredstava za nastradalo stanovništvo Albanije, što je bila aktivnost Regionalnog odbora „Merhameta“ Maglaj, danas su volonteri dvije srednje škole ponovo u akciji. 

U okviru redovnih aktivnosti Crvenog križa Maglaj i Centra za socijalni rad, volonteri iz Mješovite srednje škole danas su počeli s podjelom tridesetak prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice s područja općine. Dio paketa ovim porodicama na terenu će podijeliti predstavnici mjesnih zajednica. 

Učenici Gimnazije „Edhem Mulabdić“ volontirali su u narodnoj kuhinji „Merhameta“, gdje su aktivno učestvovali u pripremi i podjeli obroka za korisnike. Također, korisnici kuhinje dobili su i voće od stalnog donatora ove humanitarne organizacije. Dio dana gimnazijalci su proveli s mališanima Dječijeg vrtića Maglaj, gdje su realizirali zabavne radionice, a također su volontirali i u Centru za socijalni rad. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.