ZENICA

MUP ZDK pomovirao kampanju o borbi protiv korupcije

Građanima dijelili promotivni materijal, odgovarali na njihova pitanja te ih generalno educirali o borbi protiv korupcije

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

9.12.2019

Zenica. D. Pa.

U Zenici je danas promovirana kampanja o borbi protiv korupcije, a radi se o aktivnostima koje provodi Međunarodni program pomoći u kriminalističkoj obuci u BiH pri američkom ministarstvu pravde (ICITAP), u saradnji s Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). 

Aktivnosti u tržnom centru “Džananović” realizirane su u okviru obilježavanja 9. decembra - Međunarodnog dana borbe protiv korupcije. Tom prilikom, službenici MUP-a ZDK, odnosno Policijske stanice Crkvice, građanima su dijelili promotivni materijal, odgovarali na njihova pitanje te generalno educirali građane o ovoj temi. 

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, ovogodišnja kampanja obogaćena je učešćem učenika završnih razreda osnovnih škola, koji su zajedno s policijskim službenicima učestvovali u podjeli promotivnog materijala i popunjavanju upitnika.  

- Ove aktivnosti imaju za cilj podizanje svijesti mlađih generacija o postojanju i štetnosti korupcije, kao i o zajedničkim naporima na preveniranju i suzbijanju iste - poručila je Alić. 

Brojni građani pokazali su ogromno interesiranje te su s punom pažnjom slušali korisne informacije koje su im prezentirali policijski službenici. 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.